Oblečení, které se ti už nelíbí, už ho nenosíš a zbytečně ti zabírá místo - co s ním?  Řešíš tento problém? Tak vítej u tohoto článku. Určitě znáš ten pocit, kdy otevřeš skříň a řekneš si: „Co si dnes vezmu na sebe, vždyť tohle se mi nelíbí a tamto nenosím.“ Také určitě znáš ten pocit, kdy nenosíš daný kousek, ale nechceš ho vyhodit, protože ho určitě ještě budeš potřebovat. Proto se pojďme vrhnout na to, co dělat, když už mi oblečení ve skříni překáží. 

zdroj: https://pixabay.com/cs/users/pexels-2286921/
  1. ROZDEJ KAMARÁDŮM- Víš o někom, komu se tvůj kousek oblečení líbí? Daruj mu ho! Nemusí to být zrovna dárek na narozeniny nebo podobnou příležitost, ale jen tak mu ho věnuj.
  2. CHARITA- Nechtějí kamarádi tvoje oblečení? Můžeš ho dát na charitu. Dones pytel s oblečením buď přímo na charitu, nebo můžeš využít boxy, které se nachází skoro všude. Většinou jsou umístěny s ostatními kontejnery na odpad. Oblečení na charitu by mělo být čisté, neroztrhané a neponičené. Pokud je špinavé, vyper ho, ulož do pytle a hoď do k tomu určenému boxu. Je to anonymní a navíc uděláš dobrý skutek. Je spousta lidí, kteří nemají co na sebe a vyhodit oblečení do kontejneru s odpadky by byla hloupost, když máme tuto možnost.
  3. NAJDI A DARUJ- Pokud nechceš dát oblečení do charity, zkus rovnou najít člověka nebo rodinu, které by toto mohlo radost udělat. Je to sice težší než dát do charity, ale kdo hledá, ten najde.
  4. PRODEJ- Chceš si něco vydělat? Prodej oblečení na různých internetových stránkách za symbolickou cenu. Určitě se někdo najde, komu daný kousek udělá radost. Uděláš radost, uvolníš místo a ještě si něco málo přivyděláš. Tři mouchy jednou ranou.
  5. VYROB- Něco si z oblečení vyrob nebo ho přešij. Můžeš našít pár nášivek. Ubrus, povlečení na peřinu či polštář nebo taštičku třeba na kosmetiku. Toto vše můžeš z přebytečného oblečení vyrobit. Vyrobené věci buď zužitkuješ, nebo podle třetího bodu někomu daruješ.
  6. NEKUPUJ- Když jsi v obchodě s oblečením, polož si otázku, zda to vůbec potřebuješ a zda to vynosíš. Můžeš investovat peníze do jiných, potřebnějších věcí. Dělat radost sobě je potřeba, ale ať to zase nepřerůstá v rozhazování peněz.
  7. PODMÍNKA- Když už to nevydržíš a koupíš si pěkný kousek, tak si můžeš určit podmínky. Pokud koupíš jeden kus oblečení, tak dva vyhoď ze skříně. Jednoduše řečeno, za každý kus přinesený do skříně, dvojnásobek taky ze skříně vyhoď. Tato rada je dobrá pro ty, kteří ví, že mají přebytečné oblečení, které jim nejde dát pryč. Touto metodou se zbavíš  přebytečného oblečení a už nebudeš řešit ty samé otázky.

 

Snad Ti některá rada přišla vhod. A na závěr malý vtípek. Jediná žena na světě, která ví, co si na sebe zítra vezme, je řádová sestra. 

 

Napsala: @innstagramova_elizabeth

 

 


 

https://www.signaly.cz/info/podporte-signaly-cz