Co si představit pod akcí Studentský Velehrad? Biskup Michael Curry nabídl pomoc manželům Harry a Meghan. Jak probíhá obnova repliky mariánského sloupu v Praze na Staroměstském náměstí? To vše se dozvíš v SIGNALY NEWS #3!

 

 

Meghan s Harrym se rozhodli, že už nebudou používat své tituly a pobírat finance od daňových poplatníků určené královské rodině. Americký biskup Michael Curry jim nabídl "pastorační péči" v reakci na jejich plánovaný přesun a vzdání se formálního zastupování královské rodiny. Michael Curry pronesl na svatbě Harryho a Meghan nezapomenutelné kázání, kde zmínil myšlenku Martina Luthera Kinga: "Dr. King měl pravdu, musíme objevit lásku, vykupující moc lásky. A když to uděláme, vytvoříme z tohoto starého světa svět nový". Biskup od roku 2015 stojí v čele americké episkopální církve, která je součástí anglikánského společenství církví. 

zdroj: https://www.krestandnes.cz/americky-biskup-nabidl-pastoracni-pomoc-kralovskemu-paru/

 

V centru Prahy na Staroměstském náměstí začíná v těchto dnech stavba repliky mariánského sloupu. V první fázi dojde k odstraňování dlažby a desky připomínající původní sloup. Poté budou pracovníci pokračovat v odkrývání původních základů, které podle sochaře sahají do zhruba dvoumetrové hloubky. Kardinál Dominik Duka napsal: "Modlím se za to, aby tento Mariánský sloup, který byl také svědkem i bolestných dějin naší země a jejich obyvatel, byl skutečně výzvou k vzájemnému smíření a ke spolupráci. A to jak mezi křesťany různých církví, tak aby také lidé dobré vůle pochopili tuto výzvu ke smíru, ke spolupráci, s úctou k tradici a kontinuitě." Sloup má být hotov v polovině září.

zdroj: https://www.krestandnes.cz/zacala-obnova-repliky-marianskeho-sloupu-duka-stavbu-provazi-modlitbou/

 

Ve dnech 7.-10.5.2020 proběhne na Velehradě Celostátní setkání vysokoškoláků. Téma tohoto setkání zní: "NĚCO NAVÍC". Každý má určité "Něco navíc", co dostal od Boha, a co pak může dávat tomuto světu. Studentský Velehrad nabízí výběr zajímavých přednášek, workshopů, koncertů. Každý den bude sloužena mše svatá. Nebude chybět prostor pro sdílení ve skupinkách nebo modlitební večer. Přihlašování je již spuštěné a je možné tak učinit na oficiálních stránkách:  www.studentskyvelehrad.cz  Pro více informací o této akci sledujte fb a IG účet Studentský Velehrad.

Studentský Velehrad 2020