Od vydání posledního alba Phantom Anthem uběhlo už několik let, a tak nemálo příznivců tvrdé hudby napjatě očekávalo něco nového z pera August Burns Red. A nakonec se dočkali. Když byl v únoru puštěn do světa první singl – Defender, dostali fanoušci příslib, že se mají už třetího dubna letošního roku těšit na nové album s názvem Guardians.

Zdroj obrázku

Guardians na sebe dlouho nenechávají čekat. Úvodní píseň The Narrative nám vcelku rychle vyzrazuje, že se máme těšit na klasickou porci zkreslených kytar doprovázených drsným vokálem frontmana Jakea Luhrse. Následuje dvojice předem vypuštěných skladeb Bones a Paramount, z nichž druhá jmenovaná je dost možná jednou z nejlepších písní celé desky. Následuje již zmíněný Defender s klipem, který potěší všechny milovníky komiksů. Další v pořadí je píseň Lighthouse, jejíž nadějeplný text stojí za přečtení. 

Druhá polovina nahrávky nám nabízí opravdu kvalitní porci tvrdé hudby. Od Dismembered Memory přes Bloodletter po Extinct By Instinct dostáváme opravdu solidní porci hutných pasáží i melodických kytar. Předposlední je na seznamu píseň Empty Heaven, která může připomínat přemýšlení nad posmrtným životem. Celou desku zakončuje míně odlišná skladba Three Fountains, která je se svými více než šesti minutami jednoznačně nejdelším příspěvkem alba. 

Celkově je album dalším velmi kvalitním kouskem do sbírky, který nijak zvlášť nevybočuje z vytyčeného směru, ale zároveň je přesně tím, co fanoušci od August Burns Red očekávají. Nejen pro všechny křesťany by mohly zajímavé texty, kde nejednou můžeme vidět spoustu inspirativních myšlenek pro náš duchovní život. Každopádně tahle deska opravdu stojí za poslech.

O umělci

August Burns Red je americká kapela vzniklá v roce 2003, která tvoří trochu netradičně pojatý metalcore. Skupinu tvoří Jake Luhrs (vokály), JB Brubacker, Brent Rambler (kytary), Dustin Davidson (baskytara) a bicí soupravou sedí Matt Greiner. Většina členů se aktivně hlásí ke křesťanské víře, na kterou tu a tam odkazuje i v textech.

Zdroje

https://en.wikipedia.org/wiki/August_Burns_Red

https://genius.com/albums/August-burns-red/Guardians

 

www.signaly.cz/podporte